ZUIVERHEID

 

zuiverheid blog 3

De komende week zal voor mij in het teken van “zuiverheid” staan.

Aanstaande vrijdag ga ik voor de allereerste keer helemaal alleen op weekend, een detox weekend in het mooie Domburg – Zeeland.

Ik zal er niemand persoonlijk kennen, en mijn doel is niet alleen mijn lichaam te zuiveren maar ook mijn hoofd van alle storende gedachten, gepieker en onzekerheden… (deze yogini leeft niet 24/24 met een leeg hoofd)

De plek, YOGABEE, waar dit allemaal doorgaat kende ik reeds van het Yogamagazine, en ik had al langer de wens om er eens te vertoeven. http://www.yogabee.nl/nl/home/

Het ligt in Domburg, niet ver van Veere, een nostalgisch plekje, dat ik vroeger met mijn moeder en grootmoeder vaak ging bezoeken. Dus als er tijd is, zal ik zeker een bezoekje brengen aan het mooie Veere.

Ik wil ook de stilte tegemoet gaan, via meditatie, wandelen, lezen en het allerbelangrijkste yoga. Als extraatje heb ik mezelf ook verwend met een Ayurvedische massage, waar mijn vorige ervaring me leerde dat dit heel zuiverend en ontspannend werkt. De warme oliën die gebruikt worden zullen een weldaad zijn voor mijn huid.

Een digitale detox staat ook op mijn persoonlijke menu, dus van vrijdag tot zondag zal ik even verdwijnen op sociale media.

Ik wil gewoon “zijn”…

Tijdens het detox weekend zal ik kennismaken met ontgiftende en energie-gevende drankjes, sapjes en andere voeding. Vegetarische keuken, die volgens de organisatrice Goedele Leyssen heerlijk zullen zijn. Ik ben heel nieuwsgierig en hoop dat mijn bourgondische achtergrond dit allemaal gaat aankunnen.

Ondertussen geef ik jullie ook de link naar het bijzondere algje dat me zal helpen om mijn lichaam nog meer te zuiveren: SPIRULINA (de afgelopen week heb ik er in de yogalessen wat extra aandacht aan gegeven)

http://www.spirulina.nu/spirulina.xhtml

In de natuurwinkel kun je verschillende merken vinden. Laat je hierbij begeleiden door de mensen van de winkel.

Na het detox weekend zal het de beurt zijn aan ons huis.

Sinds 3 jaar woon ik hier nu, en ik heb zo’n klein (niet gebruikte) kamer waar ik zo alles in verstop wat ik even niet meer nodig heb. (Herkenbaar ?) Telkens ik de deur van het kamertje open, dan valt de zware energie op mij. Bij dit kamertje en andere zaken die opgeruimd dienen te worden, vertoon ik dus uitstel gedrag. (dat zal wel liggen aan het feit dat ik schoonmaken niet als meest favoriete bezigheid zie). Ik heb me voorgenomen dat dit het eerste zal zijn wat ik zal doen na het detox weekend. De mensen van de kringwinkel, zullen me graag zien komen.

Op zoek naar tips vond ik een oud Happinez magazine met het thema “zuiver”.

stoer-4

En wat lees ik: SPACE CLEARING : energiedouche voor je huis.

Eureka, dat heb ik dus nodig, dit huis heeft een energiedouche nodig.

Ik moet mijn naam als heks alle eer aandoen, dus zal ik hierbij een anekdote neerschrijven.

Energetische huisreiniging is voor mij niet onbekend… ik verkocht in mijn winkeltje allerlei wierook waaronder ook gedroogde salieblaadjes om het huis volgens Sjamaanse traditie te reinigen.

Mijn vroegere huis had dit heel erg nodig, er hing een zware energie in ons huis. Niet zozeer door volgestopte kamertjes, maar door de spanning en verdriet die er was.

Een sjamaniste had me uitgelegd hoe ik dat moest doen:

Ik moest een vuurvaste kom nemen, daar salieblaadjes in doen, in brand steken, en dan van kamer tot kamer (tot zelfs het kleinste kamertje) zuiveren met de rook van de salie.

Daarna moest ik verschillende keren rond mijn huis lopen en rond mijn auto (de buren die dit gezien hebben zullen het misschien nog navertellen).

De rookontwikkeling was enorm en na het zuiveren moest ik alle deuren en vensters openen om de vuile energie die gevangen was door de rook naar buiten laten waaien.

Alsof ons huis in brand stond… mijn kinderen konden er niet mee lachen, wat een stank.

Heeft het geholpen… de spanningen bleven duren.

Sinds ik dat regelmatig deed (weliswaar met een wierookstokje van salie), kreeg ik steeds meer helderheid in mijn denken en voelen. Dus ja, ik denk wel dat het nuttig geweest is.

Misschien herken je  de volgende situaties zelf wel:

Je komt binnen bij vrienden en voelt een zware sfeer – later blijkt dat ze een stevige ruzie hebben gehad.  Of je slaapt een nacht in een hotel, maar zou liefst gillend wegrennen. Er is geen aanleiding voor, maar het voelt gewoon niet goed.

Dat komt doordat een ruimte energie opneemt, zegt de theorie van Space Clearing.

Die energie kan uit allerlei bronnen komen. Denk aan straling van mobiele telefoon of computer, de energie van de aarde en het grondwater. Energie van vorige bewoners en jezelf. Deze energie kan positief en licht zijn, maar kan ook zwaar en negatief zijn.

Dat laatste komt bijvoorbeeld voor als iemand lang ziek in een slaapkamer heeft gelegen of wanneer er zoals bij mij relatieproblemen zijn geweest. (raar maar waar, de mensen die ons huis gekocht hebben, zijn na nog geen jaar uit elkaar gegaan…)

Hier de quick fix tips  uit het HAPPINEZ magazine:

 • Loop rustig door een kamer of door het hele huis. Verzamel intuïtief dingen waar je een negatief gevoel hebt: kunnen ze weg? Haal ook weg wat oud en levenloos is: verdroogde bloemen of planten, voedsel dat over houdbaarheidsdatum is, gebruiksspullen die eigenlijk onbruikbaar zijn geworden.
 • Zet in alle hoeken van de kamer kommetjes puur grof zout van de natuurwinkel. Spoel het zout na maximaal 24 uur door het toilet.
 • Geef de ruimte een energieboost met dingen die je aantrekken: bloemen, planten, fonkelende kristallen, geurige kaarsen een schaal van vers biologisch fruit.

Misschien sta je hier sceptisch tegenover of misschien ook niet.

Probeer eens oordeelvrij deze tips uit en stap in de ervaring en kijk wat het doet.

Waarom niet ?

Zuivere groetjes,

Puur yoga mama

 

 

 

 

 

 

2 Comments

 1. Oooh, ik ben jaloers !… Wat een heerlijk vooruitzicht om eens eventjes op jezelf te zijn. Ik wil dat ook al héél lang, die weekendjes van Goedele Leysen (heb alvast haar boek gekocht), maar het is niet goedkoop, hé ? Anderzijds, als je alles bij elkaar telt : 2 overnachtingen, al het (lekkere en gezonde) eten, en al die wijze tips dan is het zijn geld meer dan waard. Een welverdiende traktatie, Isabel ! Geniet er maar van en ben zeker dat we er alles over gaan horen in de yogales.

  En wat die space clearing betreft : daar heb ik ooit ook eens boek over gehad. Precies zoals je het uitlegt : met rokende salieblaadjes door je huis lopen. Het is er nooit van gekomen en misschien maar goed ook, als ik jouw verhaal lees 🙂

  Maar de rest van de tips vind ik sowieso wel goed en hebben ook veel met feng shui te maken : bestofte en gedroogde bloemen verwijderen, ramen opengooien, verse planten en bloemen zetten en mooie dingen, een kleine tinkelende mobiel hangen (voor beweging van de energie in een kamer) en een goedgeplaatste spiegel om zonlicht te vangen… Ik ben zelf ook in opruim-modus deze maand, dat is typisch voor januari zeker ?

  Ooit zijn we gaan wonen in een huis dat verkocht werd omwille van een bittere echtscheiding en -eerlijk gezegd- hebben wij daar niets van ondervonden. We zijn daar heel gelukkig geweest en doordat die mensen er snel vanaf wilden hebben we zelfs een goede prijs kunnen bekomen, dus een geluk bij een ongeluk. Maar ik herken wel jouw verhaal over spanningen die in een kamer kunnen blijven hangen. Ben daar ook (over)gevoelig aan…

  Mooie blogpost. Ben benieuwd naar je relaas !

  xx Hannelore

  Liked by 1 persoon

 2. Lieve Isabel,

  Wat een mooie en inspirerende mail! Dankjewel!

  Ik bewonder jou!

  Ik bewonder jou voor je passie en met hoeveel liefde je alles met ons deelt!

  Dankbaar dat ik daar mag van genieten! Geweldige tips!

  Namasté

  Nadine

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s