Puur Yogamama

rumi quote

Namasté,

De start van een blog…

Het idee was er al langer, maar ik wist niet goed hoe ik eraan moest beginnen.

Vroeger in mijn natuurwinkeltje en nu vooral in mijn yogalessen en nieuwsbrieven, geef ik vaak heel veel tips over gezond en bewuster leven, maar vaak zijn er veel dingen die ik verteld heb, en dan niet vermeld heb in de nieuwsbrieven.

Dan vraagt men mij wel eens, wat heb je toen in die les weer als tip gegeven… en meestal, (zwangerschapsdementie is bij mij een beetje blijven hangen vermoed ik) ben ik het vergeten.

Daarom wou ik een blog maken, waar ik wekelijks (misschien zelfs meerdere keren per week) die tips of ideeën wil doorgeven.

Jullie mogen mij hiervoor ook altijd mailen als je een vraag hebt over iets wat ik geschreven heb.

Omdat ik zo eerlijk en puur mogelijk mij hier bloot zal geven, geef ik mezelf de naam Puur-Yogamama.

Want dat ben ik in de allereerste plaats!

Een mama die toevallig ook fulltime yogadocente is en dat yogaleven moet combineren met het zorgen voor een liefdevol doch heel TRADITIONEEL gezin.

Hoe zie ik mezelf?

Jaren geleden zei mijn dochter eens, “mama,… eigenlijk ben je wel een beetje een heks hé”

Ik vergeet dat nooit meer, maar ja, ze had wel gelijk.

Want mama heeft een arsenaal aan flesjes bachbloesems, essentiële oliën, homeopathie, zalfjes, verdampers, kruiden en goedbedoelde raad om hen op een natuurlijke manier groot te brengen. Het liefst met zo weinig mogelijk medicatie van de dokter. Lukt me dat… NEE, natuurlijk niet, ik moet daar gewoon heel eerlijk in zijn. Soms ben ik heel dankbaar dat er dokters en ziekenhuizen zijn, maar ik ijver naar een “en-en” situatie waar we allemaal een beetje meer zouden samenwerken.

Als ik aan mensen vertel dat ik een yogadocente ben, dan zie ik wel eens menige wenkbrauwen of verbaasde ogen naar me kijken. Want ik heb absoluut niet de looks zoals de perfect yogalichamen die elke dag de revue van de sociale media passeren. Ik kan en mag na, een niet zacht contact met mijn autovoorruit  in 2002 (auto-ongeval) nooit een hoofdstand uitvoeren. Ik ben nog nooit in India geweest want heb een extreme vorm van vliegangst, eet nog steeds een stukje vlees (maar dank het dier dat het leven liet voor mij heel eerbiedig), leef niet celibatair (anders had ik geen kinderen) en ik draag meestal gewone kleding, make-up en parfum. (ik heb bijna 15 jaar in de cosmetica luxe sector gewerkt) en ik ben uit de echt gescheiden van de vader van mijn drie fantastische kinderen.

Er zijn zoveel yogaregels die we als yogi zouden “moeten” naleven, maar als er ééntje is die ik heel hoog in het vaandel draag is het wel SATYA, en dat betekend eerlijkheid of waarachtigheid. En dat vind ik persoonlijk heel erg belangrijk.

Zijn wie ik wil zijn, eerlijkheid tegenover mezelf en mijn omgeving en vooral naar de mensen toe die elke week trouw hun yogamatje bij mij komen uitrollen.

Ben ik een mindere yogini omdat ik veel regeltjes niet naleef, daar laat ik jullie graag zelf over oordelen…

liefdevolle groetjes

Puur yogamama

7 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s