20 DECEMBER FEEST VAN LICHT BIJ PUUR-YOGA

KERSTMIS… we kunnen er op dit moment niet meer naast kijken. Steeds vroeger komen we kerstdecoratie en reclame tegen. Ik heb daar niks op tegen, het is en blijft een prachtige en gezellige periode.


Wij kennen Kerstmis vooral als een christelijk feest ter ere van de geboorte van Jezus Christus. Maar wist je dat het feest oorspronkelijk van de Germanen afkomstig is? Zij vierden lang geleden rond midwinter (21 december) midwinterfeesten , ook wel ‘Joel’ genaamd.

Het was een belangrijk feest, want met de winterzonnewende waren de donkere dagen voorbij en kwam het zonlicht terug. Dat was vroeger, toen donker ook echt donker was, natuurlijk van grote betekenis. Hoe fijn zal het toen geweest zijn te vieren dat de dagen weer gingen lengen en de zon weer aan kracht won?


Eindelijk weer Licht!

Joel is het feest van het licht. De vuren werden extra opgestookt en een brandend zonnerad werd over de akkers geduwd. Dit rad stelde de zon voor die eindelijk weer aan kracht begon te winnen. Dat rad kennen we nu nog maar we noemen het een adventskrans. Op de grote vuren werden offers gebracht aan Freya, de belangrijkste godin van de vruchtbaarheid.


OP 20 DECEMBER VIEREN WE OOK HET FEEST VAN HET LICHT BIJ PUUR-YOGA.

We doen dit samen met Rika & Sabine van Heart & Soulflow en Marion Naert (bron Marion) .

Het wordt een verbindende avond gevuld met licht, liefde, verbondenheid, zang, klank en meditatie. Ook kinderen zijn welkom.

Voel je heel welkom om deze avond met ons te vieren.


Inschrijven kan via het online boekingssysteem of door een mailtje te sturen naar info@puuryoga.com


Prijs voor deze avond: 25,00 euro

We starten stipt om 19u30 en eindigen om 21u00.


De opbrengst gaat naar https://puuryoga.com/vzw-tejo-therapie-voor-jongeren/